Aanleiding

Inzetbaarheid van medewerkers is essentieel voor de continuïteit van het ziekenhuis. Daarom wordt hier vol op ingestoken vanuit de basis van de organisatie: de kernwaarden van Bravis.

Bravis wil onderzoeken hoe het met hun medewerkers gaat op gebied van werkvermogen, werkbeleving en werktevredenheid én ze willen zelfverantwoordelijkheid, eigen regie en coachend leiderschap stimuleren.

Inzet

  • Duurzame inzetbaarheidstraject ingezet gebaseerd op de kernwaarden van Bravis;
  • WerkVermogensMonitor® is ingezet met op maat gemaakte vragen die ingaan op de kernwaarden van Bravis;
  • De kernwaarden zijn geoperationaliseerd en concreet gemaakt in houding en gedrag;
  • Binnen het traject is de verbinding gemaakt met het dynamische beleidsplan, HRM programma, organisatie doelstellingen (KPI’s) en het trainen van leidinggevenden.

Resultaat

Integreren van inzetbaarheid in de organisatie en in het HRM-beleid geeft een stevige basis om mee aan de slag te gaan. Het is zo niet een op zichzelf staand thema. Nu worden de inzetbaarheid van de medewerker én de medewerker zelf serieus genomen en zal het rendement hoger zijn.

Duco Molenaar

Duco Molenaar

Duco is directeur van Preventned en staat als senior adviseur bedrijven en instellingen bij in het kader van werkvermogen en primaire procesverbetering. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.