Het onderschatte aspect van creativiteit op werkvermogen

Creativiteit wordt vaak als een pluspunt gezien bij medewerkers.  Want als je creatief bent, bedenk je originele ideeën, oplossingen en methoden voor je werksituatie. Ook ontwikkel je nieuwe werkwijzen waarmee bestaande werkwijzen verbeterd of vervangen kunnen worden.

Maar de creativiteit van een persoon is niet het enige wat van belang is. Ook de mogelijkheid voor creativiteit binnen een functie of bedrijf moet op orde zijn.

Uit de cijfers van onze database blijkt dat creativiteit binnen een functie een voorwaarde blijkt voor goed werkvermogen.

Medewerkers waar geen creativiteit van wordt verwacht of die geen ruimte krijgen voor hun eigen creativiteit scoren bijna 2 volle punten lager op werkvermogen dan medewerkers die wel de creatieve sappen mogen laten lopen.

Het steunen en erkennen van uitingen van creativiteit is dan ook cruciaal.  Omarm elk idee, ook al lijkt het idee in eerste instantie misschien niet naar een zichtbare verbetering te lijden. Het effect rimpelt door  Door ruimte voor creativiteit te bieden wordt het werkvermogen hoger.

Meer informatie over werkvermogen?

Meer Pn-analytics?