zorgsector icoon

287.068 polikliniek bezoeken
77.942 klinische verpleegdagen

Het Elkerliek ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis in Noord-Brabant. Hun missie is een regionaal ziekenhuis te zijn, dat garant staat voor een compleet pakket aan tweedelijns zorg van een uitstekende kwaliteit.

“Geen aandacht schenken aan duurzame inzetbaarheid heeft desastreuze gevolgen voor de inzet van medewerkers in de zorgsector”.

 Kees Wolse
Voormalig Algemeen Directeur

De uitdaging van Elkerliek…

Voor het Elkerliek ziekenhuis betekent mobiliteit niet per se dat medewerkers van functie veranderen. Het gaat vooral om ‘de juiste medewerker op de juiste plek’, om het behoud of het vergroten van werkplezier en om vakbekwaamheid.

Bekijk hieronder het interview met een bestuurder en een hartfunctielaborant van het Elkerliek ziekenhuis.

De aanpak van Preventned…
De WerkVermogensMonitor® is ingezet gericht op vier punten: gezondheid, competentie, motivatie en werksituatie. Medewerkers met een laag werkvermogen kregen een verdiepend één op één gesprek met een adviseur van Preventned, om te achterhalen wat de knelpunten zijn. Met de uitkomsten zijn gerichte interventies gepland op het niveau van de individuele medewerker én op groepsniveau (werkomgeving, team en leiderschap).

Duco Molenaar

Duco Molenaar

Duco is directeur en adviseur bij Preventned en heeft het Elkerliek ziekenhuis begeleid bij het traject met de WerkVermogensMonitor®.