Case La Providence

De weg naar vitaliteit bij La Providence

La Providence is een modern zorgcentrum in Grubbevorst dat cliënten, op grond van een zorgindicatie, huisvesting, verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling biedt. La Providence is een van de 18 zorginstellingen uit het project Werkvermogen van Zorg aan Zet. Bij La Providence is de WerkVermogensmonitor® onder de medewerkers afgenomen.

Afgelopen jaren hebben zij sterk gefocust op inzetbaarheid van mensen. Daarbij waren zaken als case management, verzuimbeleid en hun visie op gezondheidsmanagement belangrijk. Toch hadden ze het idee dat het nog niet compleet was. Het verzuim steeg nog steeds ondanks dat ze er zoveel energie in staken. Zorg aan Zet introduceerde de WerkVermogensMonitor, en hier zijn zij mee aan de slag gegaan. En hoe.

Een fikse interne communicatiecampagne leidde tot een hoge invulrespons en cultuurverandering. Voor het management en de medewerkers werd het concreet waar de verbeterpunten lagen.  Lees hier verder over hun aanpak en hoe ze met de resultaten aan de slag zijn gegaan.

Cas Knibbeler

Cas Knibbeler

Cas is traject adviseur bij Preventned. Hij begeleidt trajecten van klanten in het zuiden van Nederland.