Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) is een branchevereniging voor de professionele schoonmaak- en glazenwassersbedrijven. Ruim 350 bedrijven zijn aangesloten.

“We zijn de poort van de arbeidsmarkt, niet de onderkant”

Piet Adema
Voorzitter OSB

De uitdaging van OSB…
In de branche werkt een enorme diversiteit aan mensen samen met een eigen (culturele) achtergrond, eigen normen en waarden en persoonlijke omstandigheden. De sector streeft naar gedeelde normen, goed gedrag en vernieuwing (in techniek, sociale verhoudingen en de positionering van de sector). De schoonmaakbranche is “de poort van de arbeidsmarkt”. De branche wil graag doorstroming naar andere branches in de facilitaire dienstverlening bevorderen. De poort naar de arbeidsmarkt gaat zo nog verder open!

De aanpak van Preventned…
Specifiek voor glazenwassers heeft OSB in samenwerking met Preventned de Arbeidsmonitor (gebaseerd op de WerkVermogensMonitor®) ontwikkeld (zie filmpje).

Door middel van de Arbeidsmonitor wordt inzicht verkregen in de duurzame inzetbaarheid van de glazenwassers. In de individuele uitslag worden de medewerkers gewezen op de eigen verantwoordelijkheid om aan de slag te gaan met hun inzetbaarheid.

trajectadviseur Preventned

Yvonne van der Salm

Yvonne is adviseur bij Preventned en begeleidt klanten bij trajecten met de WerkVermogensMonitor®.