Reade

Koen de Wit, HR medewerker bij Reade Revalidatie en Reumatologie, over het Human Capital Dashboard®.

Reade heeft als doel: Als vitale organisatie behoren tot de top 10 beste werkgevers van Nederland. Dit doel is merkbaar in de hele organisatie; in gesprekken met medewerkers en in acties die medewerkers ondersteunen in hun vitaliteit en werkplezier.

Maar wat levert dat nu daadwerkelijk op?

Reade heeft in het traject met Preventned naast de WerkVermogensMonitor® (WVM) ook gekozen voor het Human Capital Dashboard® (HCD). De meting met de WVM levert veel informatie. Een goed overall beeld krijgen van de resultaten, organisatie breed en over vooraf geselecteerde groepen medewerkers is dus belangrijk. Daartoe levert Preventned een uitgebreide rapportage.

Koen de Wit zegt: “Een rapportage lezen vraagt veel tijd en aandacht. Afdelingen en teams die concreet aan de slag willen met de resultaten zoeken iets anders; iets concreters en meer afgestemd op hun eigen behoefte. Daarom hebben we er voor gekozen om niet alle informatie te delen maar maatwerk te bieden”.

Dat bood Koen met de informatie uit het HCD; het digitale dashboard met daarin alle resultaten van de WVM.

“In eerste instantie hebben we de gedeeld wat de stuurfactoren zijn om werkvermogen en werkbeleving mee te verbeteren. Daarna ging ik in gesprek met de teams en onderzocht aan welke specifieke informatie er nog meer behoefte was. Bijvoorbeeld specifieke resultaten op de module Leiderschap, of Emotionele werkbelasting. Of resultaten in bepaalde leeftijdsgroepen. Kortom, maatwerk naar behoefte.”

Kan een traject ook succesvol zijn zonder HCD?

“Het HCD is echt noodzakelijk als je met de resultaten echt iets wilt bereiken in je organisatie. Het is een startpunt voor de vertaling van resultaten naar acties tijdens sessies met medewerkers. Goed inzicht in de resultaten maakt het gesprek erover makkelijker. En een goede dialoog leidt tot impact.”

Reade maakt ook gebruik van de Seizoensupdate, welke gekoppeld is aan het HCD; Elk kwartaal krijgen alle medewerkers 3 vragen voorgelegd over hun inzetbaarheid, productiviteit en werkplezier.

“Met de Seizoensupdate zien we een trend op de onderwerpen inzetbaarheid, productiviteit en werkplezier. Het geeft ons inzicht in of we op de goede weg zijn met de acties die we hebben ingezet.”

Het HCD wordt continu doorontwikkeld om daarmee zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van onze gebruikers én potentiële gebruikers.

Behoefte aan meer informatie over het HCD voor u ook toegevoegde waarde heeft? Neem gerust contact met ons op.

Duco Molenaar

Duco Molenaar

Duco is directeur en adviseur bij Preventned en heeft Reade geadviseerd bij het Human Capital traject.