Schaeffler is met de merken LuK, INA en FAG toonaangevend leverancier van wentellagers, lineairproducten, maintenance producten en services voor toepassingen in de sectoren automotive, industry en aerospace.

“We hebben onze mensen nodig binnen het bedrijf. Met minder FTE`s moeten we meer werk doen en daarom is slimmer werken en het blijven verbinden van onze medewerkers zo belangrijk”.

 Bert Prenger
HR manager

De uitdaging van Shaeffler…
De organisatie vergrijst en dat heeft gevolgen voor het werkvermogen en de productiviteit. Daarom richt Schaeffler zich op het verbeteren van het werkvermogen.

Het doel is o.a. om medewerkers meer betrokken te laten zijn bij de organisatie door ze beter te laten weten wat er in de organisatie speelt en dat de verwachtingen duidelijk zijn. Het uitgangspunt is dat een grotere betrokkenheid leidt tot meer eigen verantwoordelijkheid van medewerkers.

De aanpak van Preventned…
Allereerst werd de situatie gemeten middels de WerkVermogensMonitor®. Met de resultaten van deze meting zijn VINI sessies door het hele bedrijf georganiseerd. In een VINI sessie (Van Inzicht naar Inzetbaarheid) wordt onder begeleiding van Preventned de onderzoeksresultaten naar concrete actiepunten vertaald waarbij iedereen meedenkt over wat voor hem/haar belangrijk is om gezond en met plezier aan het werk te zijn. Vervolgens worden deze actiepunten omgezet tot daadwerkelijke interventies, kortdurend en langdurend.

Vervolgens hebben we een impactmeting ingezet om te kijken of de prioritering ondertussen aangepast moet worden aan de nieuwe huidige situatie.

Arnold Scholten

Arnold Scholten

Arnold is directeur/adviseur bij Preventned en heeft Schaeffler begeleid bij het traject met de WerkVermogensMonitor®.