Preventned congres 2016

Verbinding maken
tussen HR en Financiën

13.30 uur Inloop met koffie en thee

14.00 uur WELKOMSTWOORD

Duco Molenaar, Directeur Preventned

14.05 uur OPENING – Introductie van het thema

Hans staat als interim manager midden in de praktijk en heeft grote ervaring in het begeleiden van debatten. Hij slaat bruggen tussen mensen met verschillende opvattingen en weet partijen bij elkaar te brengen. En dát is zijn doel voor deze dag!

Hans Oosterkamp, dagvoorzitter en moderator

14.15 uur DE PRAKTIJK VAN KOP ÉN MUNT

Een krimpende markt in het onderwijs.
Wat zijn de oplossingen van HR?

Ans Christophe is een ondernemende vooruitziende bestuurder met passie voor duurzaamheid en eindverantwoordelijkheid voor HR en Financiën. Zij neemt ons mee naar de HR-uitdagingen binnen het onderwijs, én de oplossingen.

Ans Christophe, Bestuurder Citaverde College

Kleine marges, maar toch investeren in mensen.
Hoe doe je dat?

In de schoonmaakbranche zijn de marges erg klein en dat legt een druk op investeren in mensen. Maar welke mogelijkheden zijn er wel? Piet Adema gaat hier dieper op in. Hij is een bestuurder met ruime ervaring als MKB ondernemer, maar kent ook het grootbedrijf en het publiek-bestuurlijke domein waar hij management- en directiefuncties bekleedt.

Piet Adema, Voorzitter OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak en Bedrijfsdiensten)

Gezondheid en inzetbaarheid: Is er winst te behalen?

Een bestuurder met visie op onderzoek en inzetbaarheid van de individuele medewerkers. IZZ is een uniek samenwerkingsverband tussen werkgevers en werknemers in de zorg en ondersteunt zorginstellingen bij de inzetbaarheid en vitaliteit van zorgmedewerkers.

Dominique Vijverberg, Algemeen directeur Stichting IZZ

15.15 uur PAUZE

15.35 uur HOE KAN JE IMPACT VAN INTERVENTIES METEN ÉN RENDEMENT VERHOGEN?

Karen onderzoekt de impact van inspanningen door organisaties o.a. op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Door middel van ‘impact meten en impact denken’ wakkert zij de strategische discussie aan. Het is niet de vraag of het budget wel goed besteed is, maar of de juiste zaken zijn aangepakt om ergens te komen.

Dr. Karen Maas, wetenschappelijk directeur Impact Centre Erasmus

16.00 uur HOE KAN FINANCIËN BIJDRAGEN AAN DE INZETBAARHEID VAN MEDEWERKERS?

Kees Wolse, een bevlogen bestuurder, verantwoordelijk voor Financiën en verbinder pur sang. Hij laat ons zien hoe het financiële ‘eiland’ verbindingen in gang kan zetten naar de kant van HR, en wel mét grote gevolgen!

Kees Wolse, Raad van Bestuur Spaarne Gasthuis

16.20 uur DE TOSS… VERSUS VERBINDING

Hoe maak je van 2 eilanden één organisatie? Wat heb je nodig om verbinding te maken tussen HR en Financiën en wat levert het op voor de continuïteit van de organisatie? Hoe maak je hier morgen al een start mee?

De sprekers in discussie met de zaal

17.00 uur AFSLUITING VAN DE DAG

PreventnedProosten op 10 jaar Preventned.
Met hapjes, drankjes en muziek