Duurzame inzetbaarheid medewerkers

Onderzoeks- en adviesbureau Preventned levert via een medewerkersonderzoek actiegerichte stuurinformatie voor leidinggevenden om duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren met behulp van werkvermogen en geluk.

Door nú de focus op duurzame inzetbaarheid te leggen, heb je straks gezonde, productieve en gelukkige medewerkers.

Medewerkers streven vooral meer naar werkplezier, erkenning en waardering. Voor een organisatie is het in deze tijd de uitdaging om ondanks de krapte op de arbeidsmarkt de juiste mensen in het team te krijgen en te behouden. Aandacht voor duurzame inzetbaarheid vanuit goed werkgeverschap helpt hierbij.

De huidige ontwikkelingen gaan razendsnel, met name op technologisch gebied. Om de concurrentie bij te kunnen houden, moet de inzetbaarheid van de medewerkers op de lange termijn op peil blijven, dit is een continu proces.
Met de aandacht voor duurzame inzetbaarheid ontstaat ook een preventieve aanpak op uitval (verloop dan wel ziekteverzuim). Deze preventieve aanpak voorkomt een grote kostenpost. Door voortdurend bezig te zijn met inzetbaarheid worden signalen, waarop gestuurd kan worden, vroegtijdig opgepikt.