Eenvoudig en succesvol ESF-subsidie aanvragen

Hulp bij aanvragen ESF-Subsidie voor duurzame inzetbaarheid medewerkers

europa-afbeeldingMeer mensen langer en productief aan het werk houden en inzetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid, daaraan levert ESF een bijdrage. Bedrijven en (overheids)instellingen kunnen hiervoor subsidie aanvragen.

Dit ESF-thema richt zich op de bevordering van duurzame inzetbaarheid. Duurzaam inzetbaar zijn werknemers die nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk kunnen zijn. De thema’s en interventies van Preventned komen voor deze subsidie in aanmerking. Zoals advisering op het gebied van werkvermogen, aanvullende onderzoeken en deels de Werkvermogensmonitor®.

Hulp bij aanvragen
Projecten die voor de ESF-subsidie in aanmerking komen, moeten aan een aantal criteria voldoen. Bent u geïnteresseerd in het aanvragen van de ESF-subsidie of benieuwd welke Preventned-diensten in aanmerking komen voor deze subsidie, neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen u helpen met het invullen van de aanvragen op basis van No cure – No pay.

Aanvraagcriteria
Uw project moet aan de volgende eisen voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidie.
Zoals:

  • uw project voldoet aan het omschreven doel uit de regeling

  • uw project richt zich op de thema’s uit de regeling

  • uitsluitend advieskosten van een externe adviseur komen voor subsidie in aanmerking. Deze kosten zijn gemaximeerd op € 100,- per uur.

Hoogte subsidie
Er is voor het  thema Duurzame Inzetbaarheid nu maximaal € 22.000.000,- beschikbaar. Maximaal 50% van de projectkosten kan worden vergoed met deze subsidie. U kunt maximaal €10.000,- aanvragen. Als Preventned de aanvraag voor u regelt en uw aanvraag wordt goedgekeurd, dan wordt 15% van het toegewezen subsidiebedrag in rekening gebracht (maximaal € 1500,-).

Aanvraagperiode
Uw aanvraag willen wij uiterlijk 15 oktober 2014 bij het Ministerie indienen. Neemt u daarom voor 30 september 2014 contact met ons op als u in aanmerking wilt komen voor deze subsidie en hulp nodig heeft bij het invullen van de aanvraag. U kunt direct contact opnemen met Arnold Scholten, directeur Preventned, telefoonnummer 06-53 35 77 99 of stuur een email naar arnold.scholten@preventned.nl.

Meer informatie
Op de website van Agentschap SZW vindt u meer informatie over deze ESF- subsidie regeling. http://www.agentschapszw.nl/subsidies/duurzame-inzetbaarheid-esf-2014-2020

NB. Wilt u zelf uw aanvraag verzorgen en indienen dan heeft u tot 7 november 2014 de tijd.