De 10 meest gestelde vragen over de werkvermogensmonitor®

Wat betekent werkvermogen?

De mate waarin een medewerker lichamelijk en geestelijk in staat is om zijn/haar werk uit te voeren, nu en in de nabije toekomst.

 Hoe wordt het werkvermogen bepaald?

Huis-van-WerkvermogenDoor middel van een vragenlijst die bestaat uit zo’n 60 vragen. Het werkvermogen van een medewerker wordt bepaald door een aantal elementen die worden samengevat in het ‘Huis van Werkvermogen’ of ‘Huis van Ilmarinen’, vernoemd naar Prof. Dr. Juhani Ilmarinen, grondlegger concept van werkvermogen en Work Ability Index.

Wat is de WerkVermogensMonitor® (WVM) ?

De WVM is een vragenlijst waarmee u in 10 tot 12 minuten inzicht krijgt in uw eigen gezondheid en werkvermogen. Hoe ervaart u uw werk? Kunt u optimaal gezond en met plezier uw werk doen? U krijgt als het ware even een “spiegel” voorgehouden. Onderwerpen die naast het bepalen van werkvermogen in de vragenlijst aan de orde komen zijn bijvoorbeeld afwisseling in het werk, werkdruk, leefstijl, gezondheid en productiviteit.

Waarom wordt dit onderzoek door mijn werkgever uitgevoerd?

Uw werkgever vindt het belangrijk dat u gezond en met plezier uw werk kunt doen. Ook in de toekomst. Om dit te bereiken krijgt u de mogelijkheid om deel te nemen aan de WerkVermogensMonitor® (WVM) van PreventNed.

Wat kan ik als individuele medewerker met de WerkVermogensMonitor® (WVM) ?

U krijgt inzicht in uw eigen gezondheid en werkvermogen. Na het invullen van de vragenlijst ziet u meteen hoe u scoort op verschillende onderdelen. Als er omstandigheden zijn waardoor u belemmerd wordt in uw werk dan kunt u hier met PreventNed het gesprek over aangaan.

Hoe weet ik of ik goed scoor op werkvermogen?

De resultaten worden volgens de “verkeerslicht” methode weergegeven. Hebt u groen dan is er geen directe actie noodzakelijk. Bij oranje zijn er omstandigheden waardoor u uw werk niet optimaal kunt uitvoeren. Een rode score geeft aan dat er duidelijk belemmeringen zijn om uw werk optimaal uit te kunnen voeren. Bij een rode score op werkvermogen kunt u uitgenodigd worden om hierover verder te praten en te bekijken of we u ergens bij kunnen ondersteunen. PreventNed voert dit gesprek uit en dit is geheel anoniem en dus niet bekend bij uw werkgever.

Hoe zit het met de privacy?

Gaat u deelnemen dan ontvangt u een logincode en wachtwoord. U hoeft nergens op de website uw naam in te vullen. Uw persoonlijke resultaten vallen onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens en komen niet bij uw werkgever terecht zonder uw toestemming. Bij een rode score op werkvermogen kan het zijn dat Preventned contact met u op neemt om met u in gesprek te gaan. Deelname aan dit gesprek is, net als het invullen van de WerkVermogensMonitor®, vrijblijvend, vertrouwelijk en anoniem. Doel van het gesprek is om de oorzaken van het verminderde werkvermogen te achterhalen en eventueel ondersteuning te kunnen bieden bij het verbeteren/herstellen van het werkvermogen. Voor meer informatie over de privacy en AVG-gerelateerde vragen lees dan onze privacyverklaring.

Waarom zou ik de WerkVermogensMonitor® (WVM) willen invullen?

Een goede gezondheid en het hebben van (betaald) werk zijn belangrijke factoren die ons levensgeluk bepalen. Door deelname kunt u zelf kijken hoe u er voor staat en ook ondersteuning krijgen indien u dit nodig vind.

Wat kost de WerkVermogensMonitor® (WVM)?

Voor de deelnemers is het invullen van de WerkVermogensMonitor® gratis.

Hoe lang duurt het om de vragenlijst in te vullen?

De hele vragenlijst is binnen 10-15 minuten ingevuld.

Wanneer ontvang ik mijn resultaten?

Na het invullen van de vragenlijst op internet kunt u meteen een rapport met uw persoonlijke resultaten bekijken en printen of opslaan.

 

Toch nog een vraag die er niet bij zit?

Dat kan natuurlijk. Onze medewerkers helpen je graag om het antwoord te vinden.
Bel, mail of gebruik ons contactformulier en dan zorgen we dat er geen onduidelijkheden meer zijn.