Geluk op de werkvloer

Medewerkers die gelukkig zijn in hun werk zijn productiever, creatiever en gewoonweg waardevoller voor een organisatie. Het vergroten van het geluk op de werkvloer is daarmee cruciaal voor de continuïteit en rendement van een organisatie. Wat maakt je gelukkig in je werk?

Wat is werkgeluk?

Geluk is niet alleen iets voor thuis maar ook voor op de werkvloer. Je neemt jezelf tenslotte overal mee naar toe. Geluk op het werk is meer dan enkel plezier in het werk. Het gaat om het hebben van positieve emoties. Werk waarvan je oplaadt en gemotiveerd raakt.

Bij werkgeluk gaat het veel meer over een gevoel dat je krijgt van je werk, waarbij de intrinsieke motivatie een belangrijke rol speelt. Denk hierbij aan persoonlijke groei, zingeving en waardering. Dit geluksgevoel is heel persoonlijk en veranderlijk. Geluk is voor iedereen anders.

Werkgeluk verhogen van medewerkers met Preventned

Werkgeluk Preventned

Wat beïnvloedt geluk op de werkvloer?

Er zijn 3 pijlers die van grote invloed zijn op je geluk, en waar je als werkgever een flinke bijdrage aan kan leveren:

1. Autonomie
2. Meesterschap/zelfontplooiing
3. Doel

Als deze drie punten goed zijn geregeld binnen een organisatie, dan hoeven de medewerkers alleen nog maar te bepalen in welke mate het voor hun werkt. Dat vergt natuurlijk onderzoek en tijd, echter met deze 3 pijlers creëer je ruimte voor medewerkers om hun geluk op de werkvloer te vergroten.