Contact met Preventned

maandag 22 april 2024

Van de HR manager wordt steeds meer verwacht. En dat is noodzakelijk, voor jou, voor de medewerkers én ook voor de continuïteit van de organisatie.

Als HR Manager weet je wat jouw toegevoegde waarde is: Zorgen voor het menselijk kapitaal van de organisatie. Zorgen dat medewerkers gemotiveerd zijn en dat alles is geregeld. Vanuit het management wordt HR echter niet altijd als toegevoegde waarde gezien voor het financiële resultaat.

HR wordt vaak nog als kostenpost gezien. ‘Hier heb je een budget en zorg maar voor een mooi HR-plan met goede interventies en kom volgend jaar maar weer terug’. Natuurlijk is dit wel gechargeerd maar helaas ook nog wel werkelijkheid.

Hoe kan je dan toch méér waarde leveren aan een organisatie? Door aantoonbaar terug te verdienen wat je uitgeeft. Laat zien dat wat jij inzet ook waarde oplevert. Zelfs financiële waarde!

Verzuim omlaag, productiviteit omhoog

Let wel, het gaat verder dan het verzuimpercentage verlagen, dit gaat over productiviteitswinst aantonen. Wanneer je dat kan, kun je laten zien dat jouw beleid en bijbehorende interventies effect hebben én winst opleveren voor de organisatie. De verbinding tussen HR en Financiën komt zo tot stand. Zo kom jij in gesprek met de financieel manager, om bij te dragen als businesspartner. Als adviseur van het management.

2016_Preventned_Congres_Logo

Verbinding leggen tussen HR en Financiën, hoe doe je dat?

HR en Financiën werken binnen één organisatie vaak als twee eilanden apart van elkaar. Allebei met hun eigen doelstellingen en belangen. Maar een organisatie wilt uiteindelijk optimaal inzetbare medewerkers én een hoger financieel rendement. HR en Financiën hebben elkaar dus nodig om te zorgen voor de continuïteit van de organisatie.

Hoe kunnen zij elkaar bereiken? Daar kunnen wij je bij helpen. Met onderzoek, focus en advies. Met als gevolg dat jij in jouw organisatie de volgende stap kan zetten in jouw inzetbaarheidsbeleid. Als volwaardig business partner. Zo kun jij de schakel zijn tussen mens en organisatie.

Return on investment van duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid. Wat levert dat nu écht op!?

Lees in onze whitepaper De ROI van DI dat je met de juiste inspanningen en commitment binnen de verschillende organisatielagen, een ongekend hoge Return On Investment (ROI) kan behalen.

Word de business partner voor jouw organisatie en blijf je passie volgen.

Mirjam Peek houdt zich bij Preventned bezig met communicatie voor klanten en voor Preventned. Zij schrijft over wat zij ziet waar klanten mee worstelen. Dit doet zij vanuit haar hart om de lezer in beweging te krijgen of bewust te laten worden over zijn of haar geluk en inzetbaarheid.