Hoe kan je sturen op geluk?

Medewerkers die gelukkig zijn in hun werk zijn productiever, creatiever en gewoonweg waardevoller voor een organisatie. Sturen op geluk in een organisatie is daarmee cruciaal voor de continuïteit en het rendement van een organisatie. Maar hoe kan je sturen op geluk?

Sturen op geluk

Iemand anders gelukkig maken is moeilijk, om niet te zeggen onmogelijk. Maar wat kan je als organisatie wél doen om te sturen op geluk en het geluk van medewerkers te verhogen?

Belangrijk is te weten wat er binnen jouw organisatie speelt, zodat je focus kunt aanbrengen op datgene wat het meeste bijdraagt of effect heeft. Juist omdat geluk zo persoonlijk is, is het essentieel om met een medewerkersonderzoek het geluk te meten. Waar wordt geluk al ervaren en waar niet?

Werkgeluk verhogen van medewerkers met Preventned

Werkgeluk Preventned

Het werkvermogen is de mate waarin een medewerker, zowel lichamelijk (fysiek) als geestelijk (psychisch), in staat is om te werken, nu en in de nabije toekomst.

Hoe kan je medewerkers gelukkig maken?

Geluk is meer dan enkel plezier in het werk. Bij werkgeluk gaat het veel meer over een gevoel dat je krijgt van je werk. Dit geluksgevoel is heel persoonlijk. En dat maakt geluk voor iedereen anders. Hoe kan je dan het geluk van medewerkers meten?

Wij weten inmiddels dat het werkvermogen een relatie heeft met geluk. Daarom starten wij altijd met het meten van het werkvermogen van een medewerker. Het werkvermogen wordt beïnvloed door een aantal factoren. Je kan aan deze knoppen draaien en daarmee het werkvermogen verhogen. Dat kan niet met geluk.

Bij een goed geluk is het werkvermogen ook goed en andersom. Door te draaien aan de knoppen van werkvermogen, draai je indirect ook aan de knoppen van geluk. En weet je wat je kan doen om medewerkers gelukkiger te maken.