Van HR wordt veel verwacht

En hoe kan je dan toch een resultaatgericht plan opstellen voor je organisatie? Dat aansluit bij de wensen van bestuur, management en medewerkers. Een plan wat gebaseerd is op de visie van de organisatie en voor alle belanghebbende resultaat oplevert. Hieronder staan een aantal veel voorkomende uitdagingen in organisaties. Herken je deze?

Als HR word je overspoeld met informatie

Hoe kan je een resultaatgericht plan opstellen voor je organisatie? Dat begint met weten waar je op moet sturen. Focus. Onze werkwijze levert stuurinformatie voor zowel de organisatie als voor teams als voor de individuele medewerker.

Duurzame inzetbaarheid integreren in strategische personeelsplanning

Duurzame inzetbaarheid vormt de basis van strategische personeelsplanning. Dit levert namelijk voorspelbaarheid op van het inzetbare menselijke kapitaal. Op basis van onze unieke methodiek wordt de duurzame inzetbaarheid structureel en dynamisch verbeterd.

Inzicht in inzetbaarheidsvraagstukken medewerkers

Wat belemmert uw medewerkers om goed te presteren? De analyse met de  unieke WerkVermogensMonitor® geeft aan waar de belemmeringen van de medewerkers zitten om goed te presteren.

Hoe komen de medewerkers in beweging?

Het is belangrijk dat medewerkers verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen inzetbaarheid. 65% van de medewerkers neemt met onze aanpak eigen verantwoordelijkheid.

Gratis Kop én Munt sessie

Ben je benieuwd welk resultaat wij behalen bij onze klanten? En ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis Kop én Munt strategiesessie. Wij komen graag langs om onze werkwijze toe te lichten en om jullie uitdagingen te horen.