dinsdag 19 januari 2021

“10 jaar geleden ben ik begonnen bij Preventned. 10 jaar!! Nooit gedacht dat ik ergens zo lang zou werken. Daarvoor had ik vaak na max 5 jaar altijd weer de drang om verder te gaan.”

Wat is er dan zo bijzonder aan Preventned? Wat maakt dat je het hier zo lang uithoudt?

“Volgens mij heeft het te maken met mijn eigen omstandigheden en hoe ik mijn werk kan doen. De vrijheid en zelfstandigheid die ik altijd heb gekregen waardoor ik mijn eigen werk kan inrichten. En de manier hoe ik mijn werk en privé kan combineren.

Ik heb altijd kunnen groeien in mijn functie of iets kunnen creëren waardoor ik kon groeien. Er was constant een mooie balans tussen mijn eigen inzet en wat er mogelijk was. En er is nog steeds ruimte voor zelfstandigheid en vertrouwen.

En dat is wat Preventned best bijzonder maakt, want ’we practise what we preach’, althans we doen een goede poging :-).

-Mirjam Peek-

Belangrijke factoren voor geluk

Uit onze onderzoeken blijkt dat de werk-privé balans, zelfstandigheid in het werk en de mogelijkheid tot groei, belangrijke factoren zijn voor werkgeluk. Ga je daar aan draaien, dan beïnvloed je naast het werkvermogen tevens het werkgeluk.

De wereld ziet er op dit moment even anders uit dan 10 jaar geleden. Werk en privé zijn meer met elkaar verweven dan ooit. Maar ook allerlei andere omstandigheden hebben nu grote invloed op ons werkgeluk.

Hoe kan je nu ondanks die veranderende situatie waarin we zitten toch dezelfde waarden bieden aan medewerkers? Of juist nog betere omstandigheden creëren?

Luisteren naar wat medewerkers nodig hebben, is de start. Zodra je weet waar de behoeften liggen, kan je gaan aanbieden. Niet eerder.

Hoe ga jij luisteren?

Check onze methodes voor meer werkgeluk voor medewerkers. Van snel en inzichtelijke trajecten tot langere trajecten voor maken van beleid.