Blog je vat vullen werkplezier Preventned

donderdag 19 september 2019

In deze tijd van het jaar sta ik vaak stil bij mijn werk en komen bij mij de volgende gedachten op: Vind ik het nog leuk wat ik doe? Past het nog bij mij? Wat ga ik eigenlijk aankomende tijd doen? Heb ik nog leuke dingen te doen?

Altijd een mooi moment zo voor het laatste kwartaal van het jaar. Een herijking van mijn eigen werk.

Internaliseren waar je energie van krijgt

Deze vragen komen niet zo maar bij mij op. Op onze vakantie hadden wij dit jaar namelijk een populaire term: je vat vullen. Dus vroegen wij geregeld aan elkaar; waarmee vul jij vandaag je vat? Het vat waarin je de leuke dingen opslaat (in je brein) waar jij je lekker bij voelt en energie van krijgt.

En daar is vakantie natuurlijk de perfecte tijd voor:
‘s Morgens in alle rust baantjes trekken in het zwembad, chillen op een ligbedje in de schaduw, kijken naar de zon die door de bladeren schijnt. Je verwonderen, je tijd nemen, zien wat er is. Extra genieten van de kleine dingen om je heen en die je doet.

Je internaliseert de dingen waar je blij van wordt. Intensief en bewust. Dan maak je paden aan in je brein. Hoe meer je het doet, hoe breder en dieper die paden worden waardoor je momenten van stress of ander ongemak anders kan opvangen.

Op vakantie lukt dat natuurlijk perfect.

Zo belangrijk is het om dat ook te doen als je weer aan het werk bent. Hoe vul jij daar jouw vat? Wat geeft jouw plezier? Heb je dat helder? En heb je het hier ook over met jouw medewerkers en de leidinggevenden. Weet je wat hen plezier geeft en waar zij hun potentie in kunnen waarmaken en uitleven?

Hoe vul jij net als je ‘vakantievat’ ook je ‘werkvat’?

Daar moest ik vanochtend rijdend naar mijn werk weer aan denken.

Mooie werkdag!

Mirjam Peek

Mirjam Peek houdt zich bij Preventned bezig met communicatie voor klanten en voor Preventned. Zij schrijft over wat zij ziet waar klanten mee worstelen. Dit doet zij vanuit haar hart om de lezer in beweging te krijgen of bewust te laten worden over zijn of haar geluk.