donderdag 22 juni 2023

Juli en augustus overslaan of gebruiken?

Over 3 tot 4 weken begint de zomervakantie voor velen in Nederland. Hartstikke mooi en zeker iets om naar uit te kijken. Maar is het ook iets om nu dingen voor uit te stellen?

Dat lijkt wel zo. Veel organisaties stellen projecten, of belangrijke aanpassingen uit tot na de zomer. En slaan daarmee aankomende weken en de maand juli en augustus zomaar over.

“Laten we hiermee van start gaan als iedereen weer terug van vakantie is”

Maar hé, dat is zomaar 10 weken die niet gebruikt kunnen worden?

En weet je wel hoeveel je voor elkaar kan krijgen in 10 weken?

Dus waarom zouden we goede initiatieven uitstellen tot na de zomervakantie? En aangezien die pas over 3 tot 5 weken in gaat, verander ik mijn vraag:

Waarom zouden we goede initiatieven en belangrijke projecten een kwartaal lang laten liggen?

Ben jij van plan om na de zomer ergens mee te gaan starten? Denk dan eens niet aan wat allemaal niet kan vóór de zomer, maar wat allemaal juist wél mogelijk is.

En zit daar toevallig iets bij waar wij jou in kunnen bijstaan? Zoals de voorbereidingen voor een human capital- of duurzaam inzetbaarheids-traject, dan staan we klaar voor jou.

In 6 weken tijd kunnen wij namelijk:

  • Een compleet trajectplan met je opstellen om de speerpunten voor het verhogen van het werkgeluk of de duurzame inzetbaarheid in beeld te krijgen;
  • De communicatie-uitingen uitwerken om draagvlak te genereren;
  • De OR informeren over alle details en niet te vergeten de AVG-issues;
  • Een maatwerk-module opstellen om precies die vragen beantwoord te krijgen waar nu vooral aannames over worden gedaan;
  • Een eerste indicatie-meting doen met de HumanCapitalMonitor®;
  • Oftewel, alles in kaart brengen zodat op het moment dat jouw medewerkers er klaar voor zijn, het medewerkersonderzoek uit te rollen.

Wil je hier meer over weten? Of ben je nieuwsgierig naar onze 3 methodes? Plan hier dan alvast een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze adviseurs.