logo-providenceLa Providence is een modern zorgcentrum in Grubbevorst dat cliënten, op grond van een zorgindicatie, huisvesting, verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling biedt. La Providence is een van de 18 zorginstellingen die mee doet aan het project Werkvermogen van Zorg aan Zet. Bij La Providence is in 2011 de WerkVermogensmonitor® onder de medewerkers afgenomen.

Afgelopen jaren hebben zij sterk gefocust op inzetbaarheid van mensen. Daarbij waren zaken als case management, verzuimbeleid en hun visie op gezondheidsmanagement belangrijk. Toch hadden ze het idee dat het nog niet compleet was. Het verzuim steeg nog steeds ondanks dat ze er zoveel energie in staken. Zorg aan Zet introduceerde de WerkVermogensMonitor, en hier zijn zij mee aan de slag gegaan. En hoe.

Een fikse interne communicatiecampagne met als thema ‘De weg naar vitaliteit’ leiden tot een hoge invulrespons en cultuurverandering. Voor het management en de medewerkers werd het concreet waar de verbeterpunten liggen.  Lees hier verder over hun aanpak en hoe ze met de resultaten aan de slag zijn gegaan.