Onderzoek van Towers Watson toont aan dat gemotiveerde medewerkers tot vier keer productiever zijn dan ongemotiveerde. Interessant daarbij is dat je motivatie en betrokkenheid in hoge mate kunt beïnvloeden. Dit biedt perspectieven voor effectief leiderschap.

Leiders en managers die motivatie en betrokkenheid willen versterken kunnen zich richten op de
intrinsieke motivatie van hun medewerkers. Maar hoe doe je dat?

Hoe creëer en verhoog je intrinsieke motivatie?
Wanneer je binnen een organisatie dingen wilt verbeteren (en dus veranderen) is het belangrijk dat medewerkers begrijpen waarom verandering nodig is, zowel vanuit het organisatieperspectief als vanuit henzelf (What’s In It For Me).

Daarnaast is het van belang dat medewerkers het gevoel hebben dat ze in staat zijn om de veranderingen daadwerkelijk succesvol te realiseren.

Samengevat
Motiverend leiderschap helpt om de motivatie, betrokkenheid en commitment van de medewerkers binnen de organisatie te versterken en daarmee het resultaat op verschillende vlakken te verbeteren.
Als manager of leidinggevende kun je het motivatieniveau dus direct beïnvloeden. Door jouw houding, de manier waarop je oog hebt voor de belangrijke verandercomponenten kun jij met jouw medewerkers ‘the best’ creëren.

Wil je meer weten over hoe je kan samenwerken aan het creëren van een optimaal werkklimaat, hoe je
de duurzame inzetbaarheid kan vergroten, en hoe je door een sterke intrinsieke motivatie het beste in je medewerkers naar boven haalt? Kortom hoe je daadwerkelijk impact kunt hebben op het optimaliseren van jullie organisatie.

Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek vertellen we je graag meer over deze effectieve manier van gespreksvoering.

Hoe klaar ben jij om in beweging te komen en het gesprek met ons aan te gaan, op een schaal van 1 tot 10?

Training
De Training Motiverende gespreksvoering duurt 2 tot 4 dagdelen op basis van maatwerk.

 

Lees hier het hele artikel over Motivational Interviewing