Preventned congres 2016

Deze sprekers maken verbindingen
tussen HR en Financiën:

Hans Oosterkamp | Dagvoorzitter

Hans Oosterkamp Linkedinfoto oudHans Oosterkamp is tijdens ons jubileumcongres onder de titel Kop én Munt de dagvoorzitter. Hans is met humor zeer goed in staat de diverse sprekers aan elkaar te koppelen met scherpe vragen en rake opmerkingen. Hij is een enthousiaste dagvoorzitter die plezier heeft in deze rol. Nieuwsgierigheid, interesse en inlevingsvermogen kenmerken Hans. Zijn ervaring als adviseur in zorg en welzijn zal extra van pas komen.

Ans Christoph | Bestuurder Citaverde College

In het Citaverde College bestaat de noodzaak om in een periode van stevige onderwijskundige veranderingen met een verouderd personeelsbestand de implementatie van deze veranderingen te realiseren en er voor te zorgen dat betrokkenen op een gezonde wijze de eindstreep halen. Voor Ans de uitdaging om dit te realiseren vanuit de portefeuilles HRM en Financiën.  Dit tegen een achtergrond van een krimpende regio met krimpende budgetten en – mogelijkheden en stevige opgaves in de zin van vergrijzing en ontgroening. Juist hierom wordt actief ingezet op duurzame inzetbaarheid en gezonde medewerk(st)ers.

Piet AdemaVoorzitter OSB

Sinds juni 2016 is Piet Adema voorzitter van OSB. Piet heeft ruime ervaring als MKB ondernemer opgedaan, maar kent ook het grootbedrijf waar hij management en directiefuncties bekleedde.
Duurzame inzetbaarheid is een actueel thema in de schoonmaakbranche. In deze branche stijgt de gemiddelde leeftijd van de werknemers. De krimpende arbeidsmarkt maakt het moeilijker om jonge werknemers te laten instromen in de branche. Daar komt bij dat door het optrekken van de pensioenleeftijd werknemers langer moeten blijven werken. Dat is voor sommige werknemers best een flinke opgave in dit fysieke beroep. De branche is daarom aan de slag om antwoord te vinden op de vraag hoe zij kan zorgen dat werknemers fit en gezond aan het werk blijven.

Dominique Vijverberg| Algemeen directeur Stichting IZZ

Dominique Vijverberg is sinds 2011 algemeen directeur van Stichting IZZ. IZZ is een collectiviteit van medewerkers en werkgevers in de zorg. Stichting IZZ verricht, in samenwerking met sociale partners, zorgorganisaties en universiteiten, onderzoek naar verbetering van gezondheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de zorg onder de noemer Gezond Werken in de Zorg.

Dominique Vijverberg heeft een achtergrond in Farmacie en Bedrijfskunde en is voorheen werkzaam geweest in managementfuncties bij o.a. OPG, Ahold, Cardialysis en Interapy.

Dr. Karen Maas| Wetenschappelijk directeur Impact Centre Erasmus

Karen Maas studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2007 is zij terug gegaan naar de universiteit om een proefschrift te schrijven over de maatschappelijke impact van MVO en non-profit organisaties. Zij is nu Wetenschappelijk Directeur van het Impact Centre Erasmus en verantwoordelijk voor de Executive CSR opleidingen van ESAA (Erasmus School for Accounting & Assurance). Zij begeleidt verschillende onderzoeksprojecten voor bedrijven en organisaties op het gebied van MVO, prestatie- en impactmeting. Hiernaast neemt zij zitting in de Raad van Advies van De Groene Zaak en de Programmaraad van MVO NL. Ook is zij bestuurslid van de VBDO en het Erasmus Education Fund is zij lid van het Sustainable Finance Lab en van het Sustainable Pension Investment Lab. Ook is zij commissaris bij het  Erasmus Centrum voor Valorisatie (ECV) BV.

Kees Wolse |Raad van Bestuur Spaarne Gasthuis 

Kees Wolse is sinds eind 2014 lid raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis (ziekenhuizen in Haarlem en Hoofddorp). Daarvoor was hij o.a. werkzaam als lid raad van bestuur van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Vanuit zijn rol als bestuurder is hij zeer betrokken bij het onderwerp duurzame inzetbaarheid van medewerkers.