Blog - burn-out - Preventned

dinsdag 17 januari 2017

Hoeveel mensen hebben een hoog risico op Burn-Out, maar zitten verstopt tussen hoogvliegers met een goed werkvermogen? Daar gaan we in deze blog dieper op in.

Complimentjes krijgen, ik vind het heerlijk! Zo fijn als je harde werk gewaardeerd en opgemerkt wordt. Ik krijg er altijd weer een boost van en het motiveert me ook om mijn best te blijven doen zodat ik binnenkort weer die rush kan meemaken.

Hmm, klinkt bijna als een verslaving.

Dat is het ook, wanneer dit de enige of grootste motivator is voor een persoon. Met als resultaat een burn-out…

De optimale medewerker

Tijdens een presentatie van Guido Geenen (één van onze kennispartners) bespraken we een matrix waar dit type mensen onder andere in voorkomen. Het doel was het herkennen van de optimale medewerker (Sweet Spotter). Maar de ‘Good Soldier’ raakte mij met name.

Sweet spotter matrix

De ‘Sweet Spotter’ is kortweg de ideale medewerker. Die heeft hart voor de zaak, en haalt oprechte voldoening uit zijn werk. Een ‘good soldier’  daarentegen, verwart applaus voor zijn/haar bijdrage met voldoening.

Naar buiten toe lijken zij enorm veel op elkaar. Beiden zetten zich voor de volle 100% in en lijken voldoening uit hun werk te halen. In onderstaande grafiek zie je dat de bevlogenheid van beiden bovengemiddeld is.

Bevlogenheid staafdiagram

Echter de één groeit en bloeit hierdoor, en de ander? Die stopt ontzettend veel energie in zijn werk, maar krijgt slechts kortstondige vonkjes terug in de vorm van complimenten en schouderklopjes. Elke nieuwe ‘fix’ vergt meer werk en input. Het risico op een overdosis, eh ik bedoel burn-out, wordt met de dag groter.

Burn-out risico

Dit zie je ook terug in de cijfers. De ‘Good Soldiers’ scoren hoog op hun werkvermogen, maar hebben tegelijkertijd een verhoogd risico op burn-out.

De moraal van mijn verhaal

Ga ook vooral in gesprek met de hoogvliegers. Probeer te achterhalen welke medewerkers zichzelf voorbij lopen om maar dat complimentje in ontvangst te kunnen nemen.

NB: cijfers zijn gebaseerd op de gegevens uit de Preventned database.


Ook benieuwd naar bepaalde trends of indicatoren uit de Preventned-database? Mail je verzoekjes naar mij eveline.berende@preventned.nl en wie weet wordt jouw idee verwerkt in deze serie blogs.

De preventned-database bevat cijfers van BV Nederland mbt WerkVermogen, Werkbeleving, Bevlogenheid, Leiderschap en nog 50 andere stuurfactoren waar de WerkVermogensMonitor® op toetst.

Eveline Berende

Eveline Berende organiseert bij Preventned de interne processen. Zij is creatief in haar werk en denken en heeft bij van alles gelijk een beeld. Haar blogs gaan over wat haar persoonlijk raakt rondom haar eigen inzetbaarheid ondersteunt door cijfers uit onze database. Herkenbaar, persoonlijk en informatief tegelijk.