Vandaag is de Dag van het Geluk

Op 20 maart 2013 werd de eerste Dag van het Geluk gevierd nadat op 28 juni 2012 alle 193 lidstaten van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties unaniem voor deze resolutie hebben besloten.

Sindsdien wordt er wereldwijd op 20 maart De Dag van het Geluk gevierd.

Nastreven van geluk in jouw organisatie

Volgens de Algemene Vergadering van de VN is ‘het nastreven van geluk een fundamenteel menselijk doel’.

In hoeverre is dit nastreven van geluk toepasbaar in organisaties? Waar gaat ‘geluk’ dan over? Want wat maakt iemand eigenlijk gelukkig?

Dat is voor elk mens anders. Een ieder heeft hierin zijn eigen verlangens, doelen en waarde waar hij/zij naar streeft.

Hoe kom je daar achter?

Wij weten inmiddels hoe je meer inzicht kan krijgen in het geluk van medewerkers en wat hen belemmert. Wij hebben het dan over de waarde van geluk.

In onze WerkVermogensMonitor® hebben wij een Geluksmodule. In deze module worden vragen gesteld over geluk, tevredenheid en zingeving (opgesteld i.s.m. EHERO, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam).

Uit de resultaten van de vragen zien wij dat geluk samenhangt met het werkvermogen.
Dat betekent dat er via het werkvermogen gestuurd kan worden op geluk!

Aangezien wij werkvermogen kunnen koppelen aan productiviteit, zien wij dat gelukkige medewerkers productiever zijn en daarmee niet alleen fijner samenwerken en met plezier naar het werk gaan maar ook het rendement van de organisatie verhogen!

Wil je een eerste stap maken?

Neem dan contact met ons op. En laten we er het bij een kop koffie eens over hebben. Waar liggen jouw uitdagingen? Wat is jouw doel en visie? Waarbij kunnen wij jullie helpen?

Wij hebben een missie en willen organisaties en mensen prikkelen om de waarde van geluk in het werk te ontdekken. Starten we vandaag bij jullie?