Werknemers met lichamelijke klachten kunnen bij een bedrijfsfysiotherapeut terecht voor een onderzoek naar deze klachten. Vervolgens kunnen de klachten door de bedrijfsfysiotherapeut behandeld worden.

Doelgroep
Werknemers met lichamelijke klachten en in sommige gevallen ook werknemers met conditionele problemen, kunnen in aanmerking komen voor een bedrijfsfysiotherapeutisch spreekuur. Het bedrijfsfysiotherapeutisch spreekuur is minder geschikt wanneer werknemers mentale problemen, vermoeidheidsklachten, stressklachten of lichamelijke klachten als gevolg van stress of mentale spanning hebben.

Protocol
Een bedrijfsfysiotherapeut voert een lichamelijk onderzoek uit, waarbij de lichamelijke klachten nader onderzocht worden en mogelijke oorzaken achterhaald worden. Vervolgens kan de bedrijfsfysiotherapeut de werknemer behandelen en/of adviseren. Een behandeling van de fysiotherapeut kan gepaard gaan met een werkplekonderzoek en een fitnessprogramma. Hiermee kunnen lichamelijke klachten behandeld worden en tevens nieuwe klachten voorkomen worden.

Resultaten
Verzuim kan voorkomen worden, door snel te reageren op klachten van werknemers.

Begeleiding
Bedrijfsfysiotherapie wordt uitgevoerd door een bedrijfsfysiotherapeut.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arnold Scholten (arnold.scholten@preventned.nl of 06-53357799).