Blog Inspiratie Eigenaarschap Preventned

maandag 4 december 2017

Door Mirjam Peek.

Ik en mijn collega’s geloven dat je écht impact kan hebben met eigenaarschap en dat iedereen eigenaarschap op zich kan nemen. Dat begint natuurlijk bij jezelf. Maar hoe krijg jij jouw medewerkers zo ver dat zij dit ook gaan doen?

Ter inspiratie heb ik een paar mooie filmpjes gevonden die passen bij onze visie op de impact van Eigenaarschap.

#1 Ricardo Semler over mensgericht organiseren

De management goeroe uit Brazilie, Ricardo Semler, was in Nederland. Een prachtige visie op mensgericht organiseren en het levend bewijs dat dit wel degelijk resultaat oplevert, ook in tijden van crisis. Bekijk het volgende filmpje en laat je inspireren..

#2 Van Gaal over leiderschap vanuit visie

Louis van Gaal spreekt hier, vanuit zijn rol als Bondscoach, over managen van verwachtingen. Hij ziet kansen waar anderen ze niet zien omdat hij gelooft in visie en structuur. In zíjn visie en in zíjn structuur. Daar gaat hij voor, samen met een goede staf! Echt op z’n van Gaals!

#3 Ben Tiggelaar over veranderingen realiseren 

Als je veranderingen wilt realiseren dan moet je concreet formuleren welk gedrag je wilt zien”, zegt Ben Tichelaar in dit filmpje. En hij legt uit waarom ‘strakker dekken, strakker dekken’ niet werkt. Met een mooie concrete tip over voordoen en nadoen.

Welke wijsheid haal jij eruit?

En? welke inspiratie haal jij hier uit? Of weet je een ander interessant voorbeeld? Laat het ons vooral weten via de reactiemogelijkheden hieronder.

Mirjam Peek

 

 

Mirjam Peek houdt zich bij Preventned bezig met communicatie voor klanten en voor Preventned. Zij schrijft over wat zij ziet waar klanten mee worstelen. Dit doet zij vanuit haar hart om de lezer in beweging te krijgen of bewust te laten worden over zijn of haar geluk.