Werkgeluk

Medewerkers die gelukkig zijn in hun werk zijn productiever, creatiever en gewoonweg waardevoller voor een organisatie. Het vergroten van het werkgeluk in een organisatie is daarmee cruciaal voor de continuïteit en rendement van een organisatie. Hoe is het met jouw werkgeluk?

Wat is werkgeluk?

Werkgeluk is meer dan enkel plezier in het werk. Het gaat om het hebben van positieve emoties. Werk waarvan je oplaadt en gemotiveerd raakt. Het gaat niet enkel om ‘een leuke baan’.

Bij werkgeluk gaat het veel meer over een gevoel dat je krijgt van je werk, waarbij de intrinsieke motivatie een belangrijke rol speelt. Denk hierbij aan persoonlijke groei, zingeving en waardering. Dit geluksgevoel is heel persoonlijk en veranderlijk. En daarom goed om naar te vragen.

Werkgeluk Preventned
Werkgeluk

Wat beïnvloedt het werkgeluk?

Er zijn 3 pijlers die van grote invloed zijn op je geluk, en waar je als werkgever een flinke bijdrage aan kan leveren:

1. Autonomie
2. Meesterschap/zelfontplooiing
3. Doel

Als deze drie punten goed zijn geregeld binnen een organisatie, dan hoeven de medewerkers alleen nog maar te bepalen in welke mate het voor hun werkt. Dat vergt natuurlijk onderzoek en tijd echter met deze 3 pijlers creëer je ruimte voor medewerkers om hun geluk door werk te vergroten.