Blog Gaan voor 100 procent Preventned

dinsdag 30 januari 2018

‘Wij gaan voor 70% respons’, zegt de directeur van organisatie X. Het is een van de doelstellingen van de betreffende organisatie voor het Preventned- traject. Een mooie doelstelling voor de betrokkenheid van medewerkers zou je zeggen. Een doelstelling die zeker niet altijd wordt gehaald. Het straalt een mooie ambitie uit.

Kortom een top doelstelling. Toch?

Want is dat ook zo?

Is dit inderdaad de doelstelling die je wilt hebben als organisatie? Dat 70% van jouw medewerkers participeert in de organisatie. Dat het dus oké is dat 30% niet mee doet. Dat 3 op de 10 medewerkers zich drukt, niet uit durft te spreken, niet geïnteresseerd is of een andere reden heeft om zich niet te laten horen.

Wil jij dit als directeur of bestuurder van jouw organisatie?

Of ga je voor een andere doelstelling? Een doelstelling waarin iedereen er voor gaat. Waar iedereen mee doet. Of te wel dat je voor 100% gaat. Waarom is dat niet normaal? Want dat ís toch normaal?

Even een paar vergelijkingen op een rij:

  • Ga jij voor 70% naar je werk?
  • Vind jij het ok dat jouw leidinggevenden 3 van de 10 teamleden niet begroet ‘s morgens?
  • Neem jij genoegen met 70% van je salaris?
  • Kan Ajax (of vul hier jouw favoriete voetbalclub in) winnen met 7 man in het veld i.p.v. 11?
  • Rijdt jouw auto op 3 wielen?

Ok, misschien wat flauw maar het gaat er om dat je stil staat bij de gedachte. Wat is normaal? Wat wil je? En waar ga je voor?

Wij gaan voor 100%

Omdat wij vinden dat iedereen moet bijdragen die kan bijdragen. Omdat dat is wat je wilt in een organisatie. Iedereen telt mee, iedereen draagt bij en iedereen mag zijn stem laten horen. Moet zijn stem laten horen.

Waarvoor ga jij?

Mirjam Peek

Mirjam Peek houdt zich bij Preventned bezig met communicatie voor klanten en voor Preventned. Zij schrijft over wat zij ziet waar klanten mee worstelen. Dit doet zij vanuit haar hart om de lezer in beweging te krijgen of bewust te laten worden over zijn of haar geluk.