Zelf gericht sturen op inzetbaarheid van medewerkers

Met het Human Capital Dashboard® maakt u eenvoudig uw eigen analyse

Preventned heeft een stap gezet in het toegankelijk maken van de onderzoeksresultaten. Met het Human Capital Dashboard® wordt de hoeveelheid gegevens die binnenkomt, teruggebracht tot juist die informatie die nodig is om te sturen. En u bepaalt zelf welke informatie u wilt zien.

Hoe vaak komt het niet voor dat u de rapportage leest en toch eigenlijk nog wel een ander overzicht van een andere selectie zou willen zien? Dat u een belangrijk aandachtspunt heeft, maar niet de mogelijkheid heeft om diep in de informatie te duiken? Dankzij het dynamische dashboard is dit verleden tijd.

Dynamisch dashboard

Cas Knibbeler, Trajectbegeleider bij Preventned, legt uit: “Binnen ons dashboard zijn de belangrijkste factoren voor het beïnvloeden van de inzetbaarheid inzichtelijk.

Vervolgens kan de organisatie zelf aan de slag. Het is mogelijk om algemene grafieken weer te geven zoals bij een standaard dashboard, maar ook om zelf in te zoomen, te verdiepen of te verbreden.

Inzoomen gaat bijvoorbeeld heel eenvoudig.

Wil men afdeling A zien en daar binnen functiegroep B en binnen die selectie de leeftijdsgroep 30-39 jaar? Geen probleem.

dashboard1

In letterlijk 3 klikken: afdeling (1), functiegroep (2) en leeftijdsgroep (3) is de selectie gemaakt. En deze selectie is vervolgens op alle items doorgevoerd.

Maar misschien is de situatie gewijzigd  en moeten afdeling B en afdeling C samengevoegd worden om de resultaten eens te bekijken. Ook dit is binnen het dashboard heel eenvoudig.

Dashboard-verdiepingHet Human Capital Dashboard® is zeer dynamisch en kan aansluiten bij de steeds veranderende situatie binnen de organisatie. Aanvullend kan het HCD gekoppeld worden aan eigen of externe databases en aangepast worden aan uw wensen.”

Zelf aan de slag
Wilt u meer weten over digitale monitoring?  We verzorgen graag een sessie met ons Human Capital Dashboard®.